Quotes

‘Mijn uitvaart? Laat dat maar aan de kinderen over.’

Dit heeft u vast wel eens gehoord of zelf uitgesproken. Toch is het goed om er nog eens over na te denken. Wanneer er geen wensen voor uw uitvaart bekend zijn zullen uw nabestaanden een keuze moeten maken. In een periode van rouw en verdriet kan dat een grote druk op hen leggen. Uw achterblijvende familieleden zullen mogelijk bang zijn om de verkeerde keuzes te maken omtrent uw uitvaart. Daarnaast kan er onenigheid ontstaan wanneer meerder mensen meebeslissen. Wilt u uw uitvaartwensen vastleggen? Download dan hier het wensenformulier: Wensenformulier Twin Funeral Planner.pdf.

‘Stop mij maar in een kartonnen doos.’

U kunt kiezen voor een kartonnen uitvaartkist en wanneer u dat doet uit overtuiging is dat uiteraard een prima (milieuvriendelijkere) keuze. U hoeft deze keuze echter niet te maken om uw nabestaanden financieel te ontlasten. Er zijn prima alternatieven die gelijk zijn in prijs, zoals een rieten mand of een opbaarplank met wade.

Ideeën opdoen, klik hier  inspiratie

‘Cake en koffie? Van mij mag er wel een wijntje gedronken worden.’

U kunt de belangstellenden uiteraard trakteren op een wijntje en een borrelhapje. Wat eten en drinken betreft is er meer dan genoeg keuze. Sterker nog, u kunt zelfs overwegen het afscheid in uw favoriete horecagelegenheid te laten plaatsvinden.

‘Ik wil mijn lichaam aan de wetenschap geven.’

U kunt uw lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap. Hiervoor dient u zelf toestemming te geven met een handgeschreven verklaring. Dit doet u door contact op te nemen met een anatomisch instituut van de universiteit. Een overzicht van anatomische instituten vindt u op www.rijksoverheid.nl bel: 1400 voor telefonisch contact.) In dit geval is het belangrijk om er bewust van te zijn dat er geen crematie of begrafenis plaatsvindt. Vaak is er ook geen afscheid meer mogelijk voor nabestaanden omdat men uw lichaam zo snel mogelijk ophaalt. Een afscheidsdienst kan natuurlijk wel georganiseerd worden. Hiervoor kun u alsnog gebruik maken van een aula in een crematorium of een andere locatie kiezen.

‘Ik wil begraven worden in de natuur’

Voor begraven in de natuur zijn er steeds meer mogelijkheden. Een natuurbegraafplaats heeft niet iedereen dicht in de buurt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de afscheidsdienst wel in uw woonplaats te laten plaatsvinden en daarna desgewenst met een kleiner gezelschap naar de natuurbegraafplaats rijden. De keuze voor een natuurbegraafplaats komt steeds vaker voor. Het idee dat u op deze manier meehelpt het natuurgebied in stand te houden en het feit dat het een fijne plek is voor nabestaanden om te wandelen is voor veel mensen een belangrijke rede. Ook het eeuwigdurend grafrecht (eeuwige rust) kan een rede zijn om voor een natuurbegraafplaats te kiezen.

Op www.allenatuurbegraafplaatsen.nl vindt u een compleet overzicht van natuurbegraafplaatsen in Nederland.

‘Ik wil niet in zo’n rouwauto!’

Er zijn voldoende andere opties voor de traditionele rouwauto, zoals:

  • Een rouwbus, hierin kunnen zowel de overleden als de nabestaanden worden vervoerd.
  • Een motorfiets met zijspan.
  • Een fiets
  • Diverse modellen auto’s (o.a. oldtimers en sportwagens)
  • Paard en wagen

Klik hier voor /inspiratie